BackBack

Shea butter, organic & fair trade certified

€15,97 – €287,00

  • Organic shea butter, certified by Skal
  • Traditional hand-crafted in Ghana
  • Highest quality on the market
  • Fair Trade shea butter, certified by Ecocert S.A.
  • 100% natural
  • Characteristic fragrance and ivory color
  • Extra filtered: 100% clean
0,5 kg - € 15,97 (ex 9% vat)
1 kg - € 22,70 (ex 9% vat)
25 kg - € 287,- (ex 9% vat)
€15,97

5 boxes and more: please contact us for bulk prices.
Shipping & Delivery
We ship all over the world. If your country is not listed in the drop down menu during check out you can contact us to get a quotation.

Free shipping within the Netherlands for orders over € 50,-
For orders under € 50,- shipping costs are € 3,95 within The Netherlands.

Your order is shipped in 1 or 2 working days.
Time of arrival depends on the shipping address.
If you are on a tight schedule, please give us a call to see how we can help.
About this shea butter

Deze schitterende shea butter is puur zoals het hoort. Het wordt geproduceerd op de manier zoals het al duizenden jaren gedaan wordt. Elke noot wordt afzonderlijk geselecteerd, de productie is met zorg en wij verkopen met trots omdat deze shea butter een belangrijke inkomstenbron is voor de mensen in Noord-Ghana.

Fair Trade shea butter

Onze shea butter wordt geproduceerd op sociaal verantwoorde manier. En om de vrouwen die de shea butter produceren extra te ondersteunen bieden we Fair for Life shea butter aan, gecertificeerd door Ecocert S.A.. Deze Fair Trade shea butter levert extra inkomsten bovenop de normale inkomsten voor de vrouwen in de arme plattelandsgebieden van Noord-Ghana, de vrouwen die gezamenlijk de shea noten verzamelen en de shea butter produceren.

Socially responsible


Handgemaakt op traditionele manier

Onze shea butter komt rechtstreeks uit Ghana. Al duizenden jaren lang wordt door vrouwen shea butter gewonnen uit de noten van de shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Afrikaanse savanne. Deze bomen groeien niet op plantages, de noten worden in het wild geraapt. Deze traditionele productiemethode resulteert in verzachtende, vochtregulerende zalven en zepen die de huid verzorgen en herstellen zoals geen ander product dat kan.
Meteen als de shea butter in Nederland aankomt wordt het gefilterd met een professionele filter om zeker te zijn dat deze 100% schoon is.

 Traditional hand-crafted shea butter


Biologisch gecertificeerd

Deze traditionele handgemaakte pure shea butter is biologisch gecertificeerd door Skal. Het is de hoogste kwaliteit die te vinden is. De noten voor het maken van de shea butter komen uit een gebied waar geen human activity is dat schade kan aanbrengen aan (of besmetten van) de natuur en de shea boom. Bijvoorbeeld uit The Wechiau Community Hippo Sanctuary: een groot gebied in het noorden van Ghana dat biologisch is gecertificeerd, speciaal voor de shea. Ook is de productie biologisch gecertificeerd. Lees hier meer over het verschil tussen biologische en niet biologisch gecertificeerde shea butter.

organic shea butter


Een schitterende shea butter van de hoogste kwaliteit

De kwaliteit van deze sheaboter is zeer hoog. De shea butter bevat vele vetzuren zoals oliezuur, stearinezuur, linolzuur, linoleenzuur, beheenzuur en palmitinezuur. Het unieke vetzuurprofiel van deze shea butter in combinatie met het hoge gehalte aan niet-verzeepbare vetten geeft deze shea butter een verzachtende werking, speciaal voor de zeer droge huid. Shea butter staat ook bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan vitamine F, een vitamine voor het herstellen van de huid. Dit is onder andere de reden dat shea butter steeds vaker wordt gebruikt in de cosmetische industrie. En net als cacaoboter is sheaboter ook een gezond eetbaar vet dat wordt gebruikt bij de bereiding van voedsel.

Onze shea butter is puur natuur en met de hand gemaakt. Elk seizoen is anders en geen shea noot is hetzelfde. Dit kan resulteren in kleine verschillen zijn tussen verschillende batches.

Het smeltpunt ligt tussen 31˚C en 45˚C, dus bij kamertemperatuur heeft deze shea butter de vaste vorm.
Omdat deze Shea Butter niet geraffineerd is heeft het de karakteristieke geur en kleur (ivoor).

Specifications

Product

INCI Name
CAS
Grade

Appearance (at 20°C)
Odor

Butterwise Unrefined Organic Shea Butter, Fair Trade

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
91080-23-8
Cosmetic

Ivory
Characteristic


FFA (as oleic), %
Peroxide value, meq/kg
Color (Gardner)
Color lovibond red (5¼ inch)
Color lovibond yellow (5¼ inch)
Moisture Content (Karl Fisher)
Specification
2.8 max
5.0 max
6.5 max
7.5 max
90 max
0.10 max
Method
NEN 660:2009
AOCS Cd8b:90(09)
NEN27608:2010
NEN27608:2010
NEN27608:2010
AOCS Ca2e:84(09)

Extraction method
Packaging
Storage
Shelf life
Solubility
Safety

Solvent free traditional extraction method by hand
Cartons 25 kg
Store in original unopened packaging in a cool dry place
24 months in original unopened packaging.
Insoluble in water. Soluble in natural oils and non polar organic solvents.
Refer to MSDS. Not considered hazardous.

Fatty Acid Profile
Lauric
Myristic
Palmitic
Palmitoleic
Stearic
Oleic
Linoleic
Linolenic
Arachidic
Gadoleic
Behenic
Erucic
Lignoceric
Notation
C 12:0
C 14:0
C 16:0
C 16:1
C 18:0
C 18:1
C 18:2
C 18:3
C 20:0
C 20:1
C 22:0
C 22:1
C 24:0
Composition
0
0
2 – 5
0
38 – 47
42 – 49
4 – 8
0 – 1
1 – 2
0 – 1
0 – 1
0
0 – 1

Filtered by ZOR: cosmetic grade