Refined shea butter

€11,70 – €172,50

  • White and without fragrance
  • Traditional hand-crafted in Ghana
  • Refined without chemicals in the Netherlands
  • Highest quality on the market
  • Food grade
0,5 kg - € 11,70 (ex 9% vat)
1 kg - € 16,75 (ex 9% vat)
25 kg - € 172,50 (ex 9% vat)
€11,70

5 boxes and more: please contact us for bulk prices.
Shipping & Delivery
We ship all over the world. If your country is not listed in the drop down menu during check out you can contact us to get a quotation.

Free shipping within the Netherlands for orders over € 50,-
For orders under € 50,- shipping costs are € 3,95 within The Netherlands.

Your order is shipped in 1 or 2 working days.
Time of arrival depends on the shipping address.
If you are on a tight schedule, please give us a call to see how we can help.
About this shea butter

Een schitterende shea butter, ideaal als basis voor het maken van je eigen crème. Het wordt geproduceerd op de manier zoals het al duizenden jaren gedaan wordt. Elke noot wordt afzonderlijk geselecteerd, de productie is met zorg en wij verkopen met trots omdat deze shea butter een belangrijke inkomstenbron is voor de mensen in Noord-Ghana.

Geraffineerd in Nederland

De ruwe shea butter wordt in Nederland volledig geraffineerd. Na raffineren is de shea butter wit en heeft het geen geur. Het raffineren gebeurt bij ZOR, nummer 1 contract-raffinaderij van Europa. Tijdens het raffineren worden geen chemicaliën gebruikt.
Ondanks het raffineren behoudt deze shea butter een uitstekende kwaliteit. Geraffineerde shea butter verdient vaak de voorkeur als basis voor het formuleren van lotions en crèmes. Niet alleen omdat de witte kleur constant is en het reukloos is, maar ook omdat geraffineerde shea butter zeer stabiel is.
Vergelijk de specificaties van ongeraffineerde en geraffineerde shea butter om er achter te komen welke het beste bij u past.

Handgemaakt op traditionele manier

Onze shea butter komt rechtstreeks uit Ghana. Al duizenden jaren lang wordt door vrouwen shea butter gewonnen uit de noten van de shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Afrikaanse savanne. Deze bomen groeien niet op plantages, de noten worden in het wild geraapt. Deze traditionele productiemethode resulteert in verzachtende, vochtregulerende zalven en zepen die de huid verzorgen en herstellen zoals geen ander product dat kan.
Meteen als de shea butter in Nederland aankomt wordt het gefilterd met een professionele filter om zeker te zijn dat deze 100% schoon is.

 Traditional hand-crafted shea butter


Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Al onze shea butter wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd. Wij zorgen dat de toegevoegde waarde aan de bron maximaal is: deze shea butter biedt werk aan vrouwen in de arme plattelandsgebieden in Noord-Ghana, de vrouwen die gezamenlijk de shea noten verzamelen en de shea butter produceren.

Socially responsible


Een schitterende shea butter van de hoogste kwaliteit

De kwaliteit van deze sheaboter is zeer hoog. De shea butter bevat vele vetzuren zoals oliezuur, stearinezuur, linolzuur, linoleenzuur, beheenzuur en palmitinezuur. Het unieke vetzuurprofiel van deze shea butter in combinatie met het hoge gehalte aan niet-verzeepbare vetten geeft deze shea butter een verzachtende werking, speciaal voor de zeer droge huid. Shea butter staat ook bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan vitamine F, een vitamine voor het herstellen van de huid. Dit is onder andere de reden dat shea butter steeds vaker wordt gebruikt in de cosmetische industrie. En net als cacaoboter is sheaboter ook een gezond eetbaar vet dat wordt gebruikt bij de bereiding van voedsel.
Het smeltpunt ligt tussen 31˚C en 45˚C, dus bij kamertemperatuur heeft deze shea butter de vaste vorm.
Omdat deze shea butter is geraffineerd is het wit en heeft het geen geur.

Specifications

Product

INCI Name
CAS
Grade

Appearance (at 20°C)
Odor

Butterwise Conventional Refined Shea Butter

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
91080-23-8
Food grade

White
Non


FFA (as oleic), %
Peroxide value, meq/kg
Color (Gardner)
Color lovibond red (5¼ inch)
Color lovibond yellow (5¼ inch)
Moisture Content (Karl Fisher)
Specification
0.2 max
1.0 max
0.9 max
0.9 max
5.0 max
0.10 max
Method
NEN 660:2009
AOCS Cd8b:90(09)
NEN27608:2010
NEN27608:2010
NEN27608:2010
AOCS Ca2e:84(09)

Extraction method
Packaging
Storage
Shelf life
Solubility
Safety

Solvent free traditional extraction method by hand
Cartons 25 kg
Store in original unopened packaging in a cool dry place
24 months in original unopened packaging.
Insoluble in water. Soluble in natural oils and non polar organic solvents.
Refer to MSDS. Not considered hazardous.

Fatty Acid Profile
Lauric
Myristic
Palmitic
Palmitoleic
Stearic
Oleic
Linoleic
Linolenic
Arachidic
Gadoleic
Behenic
Erucic
Lignoceric
Notation
C 12:0
C 14:0
C 16:0
C 16:1
C 18:0
C 18:1
C 18:2
C 18:3
C 20:0
C 20:1
C 22:0
C 22:1
C 24:0
Composition
0
0
2 – 5
0
38 – 47
42 – 49
4 – 8
0 – 1
1 – 2
0 – 1
0 – 1
0
0 – 1

Refined by ZOR: food grade