KomboButter-Unrefined2 copy
KomboButter-UnrefinedKomboButter-Unrefined-Boxtopblackkombo

Ongerafineerde Kombo Butter

Reset selectie

Bestel hier
Onze Kombo Butter is 100% puur, ongebleekt en niet gedeodoriseerd. Het is een nog redelijk onbekend prachtig product uit Afrika. Onze Kombo Butter zit vol myristoleïnezuur. Het wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende pijnen.

0,5 kg pot:
1 kg pot:
25 kg doos:
€ 17,80 (ex 21% BTW)
€ 29,45 (ex 21% BTW)
€ 599,75 / € 23,99/kg (ex 21% BTW)

5 potten/dozen en meer: neem contact met ons op voor bulkprijzen.

VERZENDEN
- Binnen Nederland verzendkosten vanaf €3,95.
- Gratis verzenden binnen Nederland bij bestelling van minimaal € 50,-.
- Bestellingen worden binnen 1 a 2 werkdagen verzonden.

Productbeschrijving

Onze Kombo Butter wordt in Ghana, West Africa geproduceerd. Het is 100% puur, ongebleekt en niet gedeodoriseerd. Onze kombo Butter bevat geen toevoegingen. Het wordt gemaakt van de zaden van de boom Pycnanthus Angolensis, ook bekend als Afrikaanse Nootmuskaat. Het heeft een donkere chocola-bruine kleur met een typische fruitige geur. De structuur is als gel en korrelig.

Kombo Butter heeft verschillende eigenschappen zoals ontstekingsremmend, anti-allergisch, antifungaal en antiseptisch. Het bevat anti-oxidanten en werkt goed bij pijnbestrijding. Het staat ook bekend als modulator voor het immuunsysteem. Het wordt gebruikt bij de behandeling van pijn veroorzaakt door verschillende kwalen zoals osteoartritis, psoariasis, reumatoïde artritis en sportblessures. Het wordt gebruikt in combinatie met essentiële oliën voor pijnlijke gewrichten en spieren en voor de droge of geïrriteerde huid.

Onze Kombo Butter is rijk aan myristoleïnezuur. Cetyl Myristoleaat is het cetylesters van myristoleinezuur. De positieve werking van deze stof op het menselijk lichaam is nog niet zo lang bekend. Voorheen werd deze stof alleen gevonden in bepaalde dieren. Sinds kort weet men dat het ook in Kombo Butter aanwezig is.

Kombo Butter is een “droge” boter. Het is niet zo vettig op de huid als Shea Butter en het wordt erg snel opgenomen.

Het is een ongeraffineerd natuurlijk product en onzuiverheden (ongevaarlijk) kunnen voorkomen. De Kombo Butter kan delen bevatten die korrelig aanvoelen maar dit verdwijnt op de huid. Het kan ook bruine restanten in huidplooien achterlaten die met wassen verdwijnen.

Specifications

This product is for cosmetic use.

Product name
Botanical name
Botanical family
Plant part used
Country of origin
Appearance
Oil content
Physical State
Moisture
Total fatty acids
Iodine value (calc)
Saponification value
Melting point
Peroxide Value

Kombo butter
Pycnanthus angolensis (African nutmeg)
Myristicaceae
Extract of nuts
Ghana, West Africa
Dark brown colour
99%
Solid-viscous liquid
1 %
75%
15 – 25
240 – 250
40 – 45ºC
< 10
Fatty Acid Profile
MYRISTIC
MYRISTOLEATE
PALMITIC
PALMITOLEIC
STEARIC
OLEIC
LINOLEIC

Notation
C 14:0
C 14:1
C 16:0
C 16:1
C 18:0
C 18:1
C 18:2
Composition
~73
~15
~3
~0,5
~0,6
~6
~0.3