SheaButter-Unrefined-Organic-Fairtrade2B copy
SheaButter-Unrefined-Organic-FairtradeBSheaButter-Unrefined-Organic-Fairtrade-Boxtop5bunrefinednotyetorganic

Biologisch & Fair Trade gecertificeerde RAW SHEA BUTTER, handgemaakt op traditionele manier

Reset selectie

Bestel hier
Een pure biologisch gecertificeerde Shea butter met de authentieke geur en ivoorkleur, direct van de bron en geproduceerd op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke wijze.

0,5 kg pot:
1 kg pot:
25 kg doos:
€ 15,97 (ex 6% BTW)
€ 22,70 (ex 6% BTW)
€ 287,- / € 11,48/kg (ex 6% BTW)

5 potten/dozen en meer: neem contact met ons op voor bulkprijzen.
Alle prijzen zijn ex 6% BTW.

Hulp nodig bij het vinden van de shea butter die bij u past?
Ga naar onze Grote Sheabutterwijzer.

VERZENDEN
- Binnen Nederland verzendkosten vanaf €3,95.
- Gratis verzenden binnen Nederland bij bestelling van minimaal € 50,-.
- Bestellingen worden binnen 1 a 2 werkdagen verzonden.

Productbeschrijving

Deze traditionele handgemaakte raw Shea Butter is biologisch en Fair Trade gecertificeerd en is van de hoogste kwaliteit. De shea noten groeien in The Wechiau Community Hippo Sanctuary: een groot gebied in het noorden van Ghana dat speciaal hiervoor biologisch gecertificeerd is. Ook de productie met de hand gebeurt volgens de biologische standaard.

Daarnaast wordt de Shea Butter op een sociaal verantwoorde wijze geproduceerd. We zorgen ervoor dat de toegevoegde waarde maximaal is aan de basis: deze Shea Butter zorgt voor vele banen voor vrouwengroepen in de arme plattelandsgebieden van Noord Ghana door gezamenlijk noten te oogsten en Shea Butter te produceren.

Al duizenden jaren winnen vrouwen op traditionele manier de shea butter uit de noten van de shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Savannen-Sahel van Sub-Saharisch Afrika. Hun traditionele productiemethode zorgt voor een rustgevende, vochtregulerende zalf, zeep en medicijnen die de huid verzorgen en herstellen zoals geen ander product dat kan. Hierdoor wordt shea butter steeds meer gebruikt in de cosmetische industrie. Net als cacao boter is shea butter ook een gezond eetbaar vet dat gebruikt wordt bij de bereiding van voedsel.

De Shea Butter bevat vetzuren zoals oliezuur, stearinezuur, linolzuur, linoleenzuur, beheenzuur en palmitinezuur. Het unieke vetzuurprofiel van deze Shea Butter gecombineerd met het hoge gehalte niet verzeepbare vetten geeft deze Shea Butter een zeer verzachtende werking, speciaal voor een erg droge huid. Shea Butter staat ook bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan vitamine F, bekend om de herstellende werking voor de huid. Het smeltpunt ligt tussen 31˚C en 45˚C, dus bij kamertemperatuur heeft deze Shea Butter de vaste vorm.

Omdat deze Shea Butter niet geraffineerd is heeft het de karakteristieke geur en kleur (ivoor). Ongevaarlijk onzuiverheden kunnen voorkomen.

Additionele Informatie

Gewicht 25 kg
Afmetingen 39 x 28 x 28 cm

Specifications

Organic certified by Skal for the European markets. Certified according to the Ecological and Organic standards.
For use in cosmetics.

Control body

INCI Name
CAS
Grade
Appearance (at 20°C)
Odor
Free Fatty Acids (as Oleic Acid)
Saponification value
Iodine value
Peroxide value
Unsaponifiable matter
Melting point
Extraction method
Packaging
Storage
Shelf life
Solubility
Safety

NL-BIO-01

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
91080-23-8
Cosmetic grade
Beige, cream or ivory solid (visual)
Characteristic nutty/cocoa aroma (Olfactory)
2,5% max. (ISO 660)
178 – 195 (ISO 3657)
50,0 – 70,0 (ISO 3961)
max 10,0 meq/kg, at packaging (ISO 3960)
4,0% – 9,0% (ISO 18609)
28,0°C – 34,0°C (Internal)
Solvent free traditional extraction method by hand
Cardboard boxes inner PE liner, 10 kg nett
Store in original unopened packaging in a cool dry place
24 months in original unopened packaging.
Insoluble in water. Soluble in natural oils and non polar organic solvents.
Refer to MSDS. Not considered hazardous.

Fatty Acid Profile
Lauric
Myristic
Palmitic
Palmitoleic
Stearic
Oleic
Linoleic
Linolenic
Arachidic
Gadoleic
Behenic
Erucic
Lignoceric

Notation
C 12:0
C 14:0
C 16:0
C 16:1
C 18:0
C 18:1
C 18:2
C 18:3
C 20:0
C 20:1
C 22:0
C 22:1
C 24:0
Composition
0
0
3 – 4
0
40 – 45
44 – 47
5.5 – 6.5
0.1 – 0.3
1.3 – 1.5
0.3 – 0.4
0.1 – 0.2
0
0 – 0.3